Seniorikehonhuolto lyhytkurssi (hybridi)

ma 25.4.–23.5. klo 13.30–14.45,
Säästöpankinranta 6 C, 2. krs, Hakaniemi

Opettaja: Helena Mörsky
88 e, S-Etukortilla 73 e

 

Seniorikehonhuolto lyhytkurssi
(5 x 1,66 ot)

Monipuolisia kehonhuoltoharjoituksia senioreille. Harjoitukset vahvistavat keskivartalon syviä tukilihaksia, parantavat liikkuvuutta, kohentavat ryhtiä, harjoittavat tasapainoa, keskittymiskykyä ja kehotietoisuutta. Omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen tehdyt rauhalliset harjoitukset virkistävät niin kehoa kuin mieltä. (ei opetusta 18.10.)

 

 

 

Helena Mörsky

Kiinnostus joogaa kohtaan heräsi teini-iässä ja yliopistovuosina siitä tuli elämäntapa. Jooga- ja meditaatio-ohjaajakoulutus vei monella tapaa uudelle tielle, myös opettajana. Joogan ohella erilaiset kehonhuoltomenetelmät antoivat paljon uusia oivalluksia. Eri joogasuuntauksista etsin itselleni sopivaa tapaa harjoitella sekä kehittyä opettajana ja jatkoin opintoja iyengarjoogaopettajakoulutuksessa. Elinikäinen oppiminen jatkuu niin joogan kuin erilaisten kehonhuoltomenetelmien parissa ja parhaita opettajia ovat oppilaat.

Vuodesta 2006 olen opettanut pääkaupunkiseudun opistoissa joogaa ja kehonhuoltoa päätoimisesti. Aloitin samana vuonna myös tuntiopettajana TSL-Helsingin opintojärjestössä, jossa olen opettanut joogakurssien lisäksi seniorikehonhuoltoa, venyttelyä ja rentoutumista.

Joogan ja kehonhuollon opettamisessa mielenkiintoisinta on erilaisten opiskelijoiden ja ryhmien kohtaaminen. Tuntisuunnitelma elää jokaisen ryhmän kohdalla antaen opettamiseen aina uusia haasteita. Ryhmässä harjoittelu mahdollistaa omassa harjoituksessa kehittymisen, mutta myös samanhenkisten ihmisten kohtaamisen. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat senioriryhmät. Ikääntyvien elämänlaadun tukeminen on erityisen palkitsevaa.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja liikkuva ihminen on intohimoni. Opetustöiden vastapainona hiljennyn omalle matolle restoratiivisiin joogaharjoituksiin, rauhoitan mieltä meditoiden, kesytän puutarhaa, seuraan silmukoita neuloen, liikun ja rentoudun luonnon kauneutta ihastellen.

 

ILMOITTAUDU
Kurssille ilmoittautuminen.
MUUT KURSSIT
Täältä löydät koko kurssitarjonnan.