Restoratiivisen joogan kaupunkiretriitti

Säästöpankinranta 6 C, 2. krs
la 31.10. klo 11–15.30

Opettaja: Helena Mörsky

80 e, S-Etukortilla 65 e

 

Restoratiivisen joogan kaupunkiretriitti
(5 ot)

Ota omaa aikaa rentoutuen ja palautuen lempeiden restoratiivisten joogaharjoitusten parissa. Rauhalliset kiireettömät joogaharjoitukset parantavat liikkuvuutta, tasapainottavat elintoimintoja ja kehittävät läsnäolon taitoa. Restoratiivisissä harjoituksissa keho tuetaan joogavälinein, viltein, tuolein. Apuvälineet ottavat painoa pois keholta ja auttava purkamaan jännityksia. Asennoissa voi siten viipyä pitkään rentoutuen ja hermoston on mahdollisuus siirtyä palauttavaan tilaan. Joogaliikkeet, hengityksen seuraaminen ja ohjatut rentoutusharjoitukset antavat mahdollisuuden hellittää, pysähtyä ja kerätä voimia vuoden pimeää aikaa varten.

Pukeudu mukavasti ja varaa tarvittaessa lämmintä vaatetta. Ota kurssille mukaan oma joogamatto sekä joogavyö tai nauha. Voit varata kevyet eväät tauolletauko (n. klo 13-13:45).

Koroantilanteen niin vaatiessa  kurssi voidaan toteuttaa tarvittaessa zoom-alustan kautta suoratoistona.

 Helena Mörsky

Kiinnostus joogaa kohtaan heräsi teini-iässä ja yliopistovuosina siitä tuli elämäntapa. Jooga- ja meditaatio-ohjaajakoulutus vei monella tapaa uudelle tielle, myös opettajana. Joogan ohella erilaiset kehonhuoltomenetelmät antoivat paljon uusia oivalluksia. Eri joogasuuntauksista etsin itselleni sopivaa tapaa harjoitella sekä kehittyä opettajana ja jatkoin opintoja iyengarjoogaopettajakoulutuksessa. Elinikäinen oppiminen jatkuu niin joogan kuin erilaisten kehonhuoltomenetelmien parissa ja parhaita opettajia ovat oppilaat.

Vuodesta 2006 olen opettanut pääkaupunkiseudun opistoissa joogaa ja kehonhuoltoa päätoimisesti. Aloitin samana vuonna myös tuntiopettajana TSL-Helsingin opintojärjestössä, jossa olen opettanut joogakurssien lisäksi seniorikehonhuoltoa, venyttelyä ja rentoutumista.

Joogan ja kehonhuollon opettamisessa mielenkiintoisinta on erilaisten opiskelijoiden ja ryhmien kohtaaminen. Tuntisuunnitelma elää jokaisen ryhmän kohdalla antaen opettamiseen aina uusia haasteita. Ryhmässä harjoittelu mahdollistaa omassa harjoituksessa kehittymisen, mutta myös samanhenkisten ihmisten kohtaamisen. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat senioriryhmät. Ikääntyvien elämänlaadun tukeminen on erityisen palkitsevaa.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja liikkuva ihminen on intohimoni. Opetustöiden vastapainona hiljennyn omalle matolle restoratiivisiin joogaharjoituksiin, rauhoitan mieltä meditoiden, kesytän puutarhaa, seuraan silmukoita neuloen, liikun ja rentoudun luonnon kauneutta ihastellen.

 

 

 

ILMOITTAUDU
Kurssille ilmoittautuminen.
MUUT KURSSIT
Täältä löydät koko kurssitarjonnan.