Restoratiivinen jooga suoratoistona verkossa B

ke 2.3.–30.3. klo 17.–18.15, Etäkurssi

Opettaja: Helena Mörsky

86 e, S-Etukortilla 72 e

 

Restoratiivinen jooga suoratoistona verkossa B
(5 x 1,66 ot)

Eheyttävää joogaa, joka auttaa rentoutumaan ja palauttamaan voimavaroja. Harjoituksissa keho tuetaan lepoasentoihin, joissa on mahdollisuus purkaa jännityksiä kehossa. Asennoissa viipyily opettaa hellittämään ja pysähtymään aktivoiden parasympaattista eli lepohermostoa. Tietoinen lepo tasapainottaa elintoimintoja ja kehittää läsnäolon taitoa. Pukeudu tunneille mukavasti. Joogamaton lisäksi voit käyttää harjoituksissa kotoa löytyviä apuvälineitä, tuolia, joogavyötä tai nauhaa, joogatiiliä tai kirjoja sekä vilttiä, tyynyjä tai bolsteria.

 

 

Helena Mörsky

Kiinnostus joogaa kohtaan heräsi teini-iässä ja yliopistovuosina siitä tuli elämäntapa. Jooga- ja meditaatio-ohjaajakoulutus vei monella tapaa uudelle tielle, myös opettajana. Joogan ohella erilaiset kehonhuoltomenetelmät antoivat paljon uusia oivalluksia. Eri joogasuuntauksista etsin itselleni sopivaa tapaa harjoitella sekä kehittyä opettajana ja jatkoin opintoja iyengarjoogaopettajakoulutuksessa. Elinikäinen oppiminen jatkuu niin joogan kuin erilaisten kehonhuoltomenetelmien parissa ja parhaita opettajia ovat oppilaat.

Vuodesta 2006 olen opettanut pääkaupunkiseudun opistoissa joogaa ja kehonhuoltoa päätoimisesti. Aloitin samana vuonna myös tuntiopettajana TSL-Helsingin opintojärjestössä, jossa olen opettanut joogakurssien lisäksi seniorikehonhuoltoa, venyttelyä ja rentoutumista.

Joogan ja kehonhuollon opettamisessa mielenkiintoisinta on erilaisten opiskelijoiden ja ryhmien kohtaaminen. Tuntisuunnitelma elää jokaisen ryhmän kohdalla antaen opettamiseen aina uusia haasteita. Ryhmässä harjoittelu mahdollistaa omassa harjoituksessa kehittymisen, mutta myös samanhenkisten ihmisten kohtaamisen. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat senioriryhmät. Ikääntyvien elämänlaadun tukeminen on erityisen palkitsevaa.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja liikkuva ihminen on intohimoni. Opetustöiden vastapainona hiljennyn omalle matolle restoratiivisiin joogaharjoituksiin, rauhoitan mieltä meditoiden, kesytän puutarhaa, seuraan silmukoita neuloen, liikun ja rentoudun luonnon kauneutta ihastellen.
ILMOITTAUDU
Kurssille ilmoittautuminen.
MUUT KURSSIT
Täältä löydät koko kurssitarjonnan.