Restoratiivisen joogan kaupunkiretriitti

la 31.10. klo 11–15.30

Opettaja: Helena Mörsky

80 e, S-Etukortilla 65 e

 

Restoratiivisen joogan kaupunkiretriitti
(5 ot)

Lempeää joogaa, jossa rauhalliset harjoitukset auttavat rentoutumaan ja palauttamaan voimavaroja. Harjoitukset parantavat liikkuvuutta, tasapainottavat elintoimintoja ja kehittävät läsnäolon taitoa. Restoratiivisissä harjoituksia kehoa tuetaan eri tavoin. Apuvälineet ottavat painoa pois keholta ja auttavat purkamaan jännityksiä. Asennoissa voi siten viipyä pitkään rentoutuen ja hermoston on mahdollisuus siirtyä palauttavaan tilaan. Pukeudu tunneille mukavasti. Voit käyttää harjoituksissa joogavyötä tai nauhaa, joogatiiliä tai kirjoja sekä vilttiä, tyynyjä tai bolsteria.

Etäopetus suoratoistona tarkoittaa reaaliaikaista harjoitusta verkossa. Kurssille osallistuminen edellyttää toimivaa internetyhteyttä sekä opetuksen seuraamiseen soveltuvaa laitetta, tietokone, tabletti tai puhelin. Tunnille voit osallistua niin kotoa kuin mökiltänkin. Osallistuminen tapahtuu ilmaisen Zoom-sovelluksen kautta. Lataa sovellus sille laitteelle, jolla aiot osallistua. Ennen jokaista tuntia saat sähköpostitse osallistumislinkin. Kirjaudu tunnille aina omalla nimelläsi. Tunnit lähetetään reaaliaikaisesti, joten niiden aikana on mahdollisuus vuorovaikutukseen. Mikäli harjoittelet mieluummin omassa rauhassa, voit kytkeä kameran pois päältä. Tunneista ei jää tallenteita.

 Helena Mörsky

Kiinnostus joogaa kohtaan heräsi teini-iässä ja yliopistovuosina siitä tuli elämäntapa. Jooga- ja meditaatio-ohjaajakoulutus vei monella tapaa uudelle tielle, myös opettajana. Joogan ohella erilaiset kehonhuoltomenetelmät antoivat paljon uusia oivalluksia. Eri joogasuuntauksista etsin itselleni sopivaa tapaa harjoitella sekä kehittyä opettajana ja jatkoin opintoja iyengarjoogaopettajakoulutuksessa. Elinikäinen oppiminen jatkuu niin joogan kuin erilaisten kehonhuoltomenetelmien parissa ja parhaita opettajia ovat oppilaat.

Vuodesta 2006 olen opettanut pääkaupunkiseudun opistoissa joogaa ja kehonhuoltoa päätoimisesti. Aloitin samana vuonna myös tuntiopettajana TSL-Helsingin opintojärjestössä, jossa olen opettanut joogakurssien lisäksi seniorikehonhuoltoa, venyttelyä ja rentoutumista.

Joogan ja kehonhuollon opettamisessa mielenkiintoisinta on erilaisten opiskelijoiden ja ryhmien kohtaaminen. Tuntisuunnitelma elää jokaisen ryhmän kohdalla antaen opettamiseen aina uusia haasteita. Ryhmässä harjoittelu mahdollistaa omassa harjoituksessa kehittymisen, mutta myös samanhenkisten ihmisten kohtaamisen. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat senioriryhmät. Ikääntyvien elämänlaadun tukeminen on erityisen palkitsevaa.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja liikkuva ihminen on intohimoni. Opetustöiden vastapainona hiljennyn omalle matolle restoratiivisiin joogaharjoituksiin, rauhoitan mieltä meditoiden, kesytän puutarhaa, seuraan silmukoita neuloen, liikun ja rentoudun luonnon kauneutta ihastellen.

 

 

 

ILMOITTAUDU
Kurssille ilmoittautuminen.
MUUT KURSSIT
Täältä löydät koko kurssitarjonnan.